mandag 30. juli 2012

Hjemme!

Eller det vil si; jeg sov hjemme inatt, men så bar det rett til DPS-en. Trengte ikke pakke ut kofferten en gang :P Så langt har overgangen fra ferie og leir gått ganske så knirkefritt(og helt utrolig bra sammenlignet med de to andre årene). Nå har det riktignok ikke gått så veldig lang tid, men jeg tror uansett ikke jeg kommer til å bli noe i nærheten av så dårlig som tidligere.

Snakket litt med legen idag og fortalte henne at jeg følte meg dradd mellom tre forskjellige ting(fornuften, bulimien og anoreksien). Det gjør jeg jo egentlig hele tiden, men jo nærmere Modum kommer, jo mer merker jeg ambivalensen.

Når jeg skrev sist innlegg(ca. midt i leiren) så jeg for meg at bulimien ville vinne så fort jeg kom hjem. Trangen til å spise og spy lå og boblet under overflaten. Men så fikk jeg snakket med en av lederne og det var akkurat som om noe løsnet... Fikk fortalt alt som hadde skjedd siste året. Spesielt viktig tror jeg det var at jeg fikk snakket om det som skjedde i mars. Det var så traumatisk at jeg ikke har klart å snakke om det i detaljer til noen. Hver gang vi har komt inn på tema har jeg fått så sterk angst at jeg for det meste har stengt det ute. For å i det hele tatt holde ut har jeg vært nødt til å tvinge meg selv til å se fremover og ikke tilbake. Jeg har jo skrevet endel om det, men det er likevel noe annet å si det høyt. Men nå var jeg tydeligvis klar. Jeg gråt og fortalte om hverandre. Det gjorde vondt, men det var godt også. Etterpå var lettelsen større enn angsten.
Samtidig kjenner jeg at dette er noe jeg sikkert må jobbe enda mer med. Angsten for angsten ligger der hele tiden. Angsten for å bli så dårlig. Til tider gjør den meg livredd.
Forhåpentligvis blir det tid til å ta tak i litt sånne ting på Modum.

Snakket også litt om bekymringen min iforhold til vekt og BMI-krav. Kan ikke si jeg ble så veldig mye klokere. Først sa legen at en vekt mellom x kilo og x kilo anså hun som stabil vekt. At jeg kunne variere inntil 6 kilo i vekt og at det var stabilt. Synes det hørtes litt mye ut jeg da? Greit at man kan variere noen kilo utifra hva man har spist, væske osv. Men 6 kilo? Om jeg veier det hun satt som nederste grense for stabilt så vil jo det være langt under minstekravet til Modum. Mens øverste grense vil være over med god margin.
Ser ikke helt logikken...Ikke pleier vekten min variere noe særlig mye heller. Noen minutter seinere sa hun plutselig at jeg var nødt til å gå opp minst tre kilo, til tross for at jeg er 1,5 kilo over det hun rett før satt som minstekrav for "stabilt". Rart jeg er forvirret?

En ting jeg har tenkt mye på i det siste er hvordan en spiseforstyrrelse kan hjernevaske og manipulere en til å tro på tanker og ting som egentlig er helt absurde sett fra et "fornuftig" synspunkt. Det er nesten litt fascinerende. Det slo meg plutselig at om det går an å hjernevaske noen fra en "normal"(alt er relativt:P)til en så syk tankegang, så må det nå gå an å gjøre det andre veien også? "Hjernevaske" seg fra syk til frisk? I begynnelsen av en spiseforstyrrelse har man jo gjerne en viss oversikt, men etterhvert som de syke tankene og handlingene tar over mer og mer, så tror/ser man tilslutt ikke noe annet. Alt blir sykt.

Man begynner med andre ord ikke med et ønske om å bli så syk, men blir det likevel.

Kanskje er det sånn motsatt vei også? At selv om man ikke nødvendigvis føler seg helt klar til å bli frisk, eller at man vil bli frisk; så kan man bli det om man bare "hjernevasker"(i positiv forstand) seg selv lenge nok?

Verdt å prøve :P Er vel litt det jeg blir nødt til å gjøre sånn egentlig. Og så håpe på at jeg ser klarere og blir mer motivert etterhvert.


5 kommentarer:

  1. Du kan vel kanskje kalle det for "hjernevasking" å være innlagt. Jeg var ikke så klar da jeg ble innlagt, men jo mer jeg lærte, jo mer jeg erfarte, jo mer naturlig kom det, jo nærmere frisk kom jeg (selv om jeg har ramla litt tilbake igjen nå )
    Så ja, å være innlagt er jo en oppvask. Hjernevask.
    Du har en jobb å gjøøre :)

    <3

    SvarSlett
  2. Takk for å dele leiropplevelsen med deg, selv om vi ikke fikk pratet så mye denne gangen. Leste det du skrev i boken min i går da jeg kom hjem (følte meg plutselig veldig "tom", og da var det til stor hjelp med litt god-ord). Ble skikkelig glad (og overrasket, rett og slett) for det du skrev!!
    Leste det forrige blogginnlegget ditt og fikk skikkelig vondt i meg, av at du hadde mageproblemer og ikke følte du klarte å være så sosial/aktiv som du ville. Det ble kanskje litt som at jeg (uten at du hadde sagt det til noen) trodde du ville holde deg for deg selv av en eller annen grunn, og så turte jeg liksom ikke ta kontakten, men hadde samtidig ganske dårlig samvittighet for det, og følte meg sjenert og dum på samme måte. Om du skjønner?
    Samtidig var det godt at det var en forklaring (at du ikke følte deg ekskludert, eller det var pga tristhet eller sånn), men fælt at du hadde det vondt :(
    Uansett, jeg syns du har vært utrolig tøff som har stått i det med maten, satt det på stille-bordet, prøvd å komme deg gjennom det med anderledesmat, anoreksitriggere og det som jeg også kjente på. Og ikke minst at du valgte å komme, siden du har Modum rett foran deg!
    Kanskje du ikke føler det selv, men tiden har gått utrolig fort egentlig, siden du skrev at du ikke ante hvordan du skulle overleve til August, hvis du måtte vente til da med å få Modum-Ja. Eller hva tror du? :) (selv om det nok uten tvil har vært en tøff kamp for deg!)
    Sender deg mange god-tanker de neste ukene, og så må du vel bare ta en dag og et måltid om gangen når det gjelder den vekt-greia, og bare prøve å ikke tenke på verken 1,5 kilo, 3 kilo eller de 6kiloene.. du kommer deg til Modum og reisen er du allerede på vei på. Små mål vettu! :) Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Så fint å høre at jeg kunne bidra med litt positivitet ^^,

      Jeg skjønner godt hva du mener ;) Altså, det som gjorde at jeg var litt asosial og uttafor innimellom var rett og slett de fysiske plagene(det gjør meg litt sliten og oppgitt...kan kanskje virke litt sur og avvisende rett og slett fordi jeg ikke har overskudd til noe; men har ingenting med de rundt meg å gjøre liksom! :P)Følte meg ikke ekskludert i det hele tatt, tror faktisk aldri jeg har følt meg så komfortabel og lite trist på sommerleiren som i år :P Så du må ikke ha dårlig samvittighet :O!

      Tusen takk for oppmuntrende ord <3 Joda...tiden har jo gått(men ekstremt sakte!) Det har vært et år fra helvete, men jeg har jo overlevd, så kan bare gå fremover herfra :)

      *klemme tilbake*

      Slett
  3. Så bra at overgangen fungerer fint så langt!

    Jeg tror på det du skriver om hjernevasking. Dessuten synes jeg det bør innføres et nytt ord: hjernetilgrising.
    Tilgrising=bli syk
    Vasking=bli bra
    :)

    *klem*

    ps! jeg skulle så gjerne vært på leiren, leser om alle dere som har vært der, og kjenner hjertet blø..

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehe, ja, vasking er jo egentlig positivt ladet, så enig der!

      Skulle ønske du var der også! Men det kommer flere leirer, så vi sees forhåpentligvis da <3

      Slett